0031639561888 marc@imarc.nl
Selecteer een pagina

marcccep

Marc van Venrooij

Summary

E-commerce professional with 18 years experience in online marketing and e-commerce. Specialist in Clicks & Bricks (omni-channel) strategies.

Rewards: ING Retail Award Best Bricks & Clicks 2010 for Expert.nl.
Goal: Creating happyness for online customers.

Specialties: E-commerce, internet marketing, seo, web design, interactive design, web usability, project management (prince 2), web development, proces improvement, App design/development.
Web analytics.

Experience

Head of Digital Marketing & Innovation at Coca-Cola European Partners

Aug 2019 – Present

Senior Manager Online Digital Innovations & E-commerce at Coca-Cola European Partners

May 2018 – Aug 2019

Senior Manager Online (e-commerce) at Coca-Cola European Partners

May 2013 – May 2018

E-Commerce Manager Benelux & Scandinavia at Dorel Europe

March 2012 – April 2013 (1 year 2 months)
E-commerce Manager Benelux & Scandinavia o.a. Maxi-Cosi

Senior E-commerce Project Manager at Score

March 2011 – March 2012 (1 year 1 month)

Hoofd Internet (head of e-commerce) at Nederlandse Expert Groep b.v.

April 2008 – March 2011 (3 years)

Sr. Web Consultant at Campina

May 2007 – April 2008 (1 year)
1 recommendation available upon request

Manager Marketing & Internet at Score

December 2001 – March 2007 (5 years 4 months)
Responsible for all marketing activities and all internet activities. Made score.nl succesfull in 4 years. 3 times nominated for best internet site of the year by thuiswinkel.org. In 2007: 3rd place of best Dutch internetshop of the year.

 

Owner www.cardshooting.com

1997 – now 

first niche content website build and where my e-commerce passion started. Selling my first word doc file (digital book) to Japanse and Canadian art of cardistry lovers made me think about the possibilities of e-commerce. 

Skills & Expertise

E-commerce
Online Marketing Website Development Strategic Advice
SEO
SEA
Behavioral Targeting Remarketing
Email Marketing
Social Media Marketing Online Sales
Online Advertising Marketing
E-business
Retail and Wholesale
Social Media
Web Development

Artificial Intelligence

Education

MIT USA Course: Artificial Intelligence: Implications for Business Strategy 2018

Hogeschool Utrecht bachalor, Economics and Organisational Behaviour, 1996 – 2000

Honors and Awards

ING Retail Award Best Bricks & Clicks 2010 (Expert.nl).

3rd place for best Dutch internetshop of the year by thuiswinkel.org in 2007. (www.score.nl)

3 times nominee best internetshop thuiswinkel.org (www.score.nl 2005,2006,2007)

 

Recommendations

“Ik heb Marc leren kennen als een bevlogen inspirator met vooruitstrevende en realistische ideeën t.a.v. internet in het algemeen en e-commerce in het bijzonder. Marc heeft daarnaast de gave samenwerking tussen meerdere externe partijen zo te organiseren dat resultaat gegarandeerd is en alle partijen maximaal tot hun recht komen. Een echte vakman!”

— Marc Tomassen, Directeur, Amercom BV, was with another company when working with Marc at Nederlandse Expert Groep b.v.

“In de tijd dat ik met Marc bij de Nederlandse Expert Groep hebt gewerkt heb ik een persoon leren kennen die niet alleen goed is in zijn werk maar veel meer dan dat. Marc is energiek, kan andere motiveren en is een ziener als het gaat om e-commerce. Marc kijkt altijd om zich heen voor nieuwe technieken, methodes en trends. Heeft de eigenschap om snel te schakelen, goed te luisteren en de juiste mensen om zich heen te verzamelen. Naast dit alles is Marc een zeer prettig, sociaal persoon.”

— Erik van Rossum, Coördinator Webshop & Internet, Nederlandse Expert Groep, worked directly with Marc at Nederlandse Expert Groep b.v.

“Ik heb met Marc mogen werken vanuit mijn rol als Account Manager direct klanten team. Marc is iemand met visie. Kan vanuit de basis iets groots opbouwen. Is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ziet direct kansen die hij kan vertalen voor zijn eigen product/merk. Marc is proffesioneel en zeer vakbekwaam. Marc is een online pionier!”

 

— Ingmar Kooij, Accountmanager, ilse media, was with another company when working with Marc at Nederlandse Expert Groep b.v.

“Marc is very focussed, dedicated and passionate about everything that has to do with eMarketing, the internet and database technology. So he keeps up to date with all the latest trends on the net. To be recommended!”

— Christian Daems, Managing Consultant & Co-Founder, CMS-Channel, was with another company when working with Marc at Campina

“Vanuit professioneel oogpunt kan ik eerdere aanbevelingen alleen maar bevestigen! Energiek, bevlogen, enthousiast en een inhoudelijke vakman op zijn gebied. Dat blijkt wel uit zijn toegekende awards en nominaties! Maar ik bewonder vooral zijn kunde om binnen zijn vemogen mensen te helpen, beter te maken en samen vooruitgang te boeken. Hij weet als geen ander dat hij veranderingen niet alleen kan maken. Naast vakinhoudelijke zaken heeft hij oog en oor voor persoonlijke situaties en ambities van anderen. Hierdoor krijgt hij door zijn persoonlijkheid draagvlak bij anderen, zowel zakelijk als prive, om gezamelijk doelen te bereiken. Dit komt voornamelijk door levenservaring die hij prive heeft opgedaan: hij heeft zich bij tegenslagen altijd kunnen aanpassen en heeft er een positieve instelling aan gegeven en deze ook gebruikt om zich soms verder te onwikkelen. Zijn interesse en ervaringen in andere landen en culturen hebben er
toe bijgedragen in zijn begrip voor anderen en dus in zijn uitmuntende communicatieve vaardigheden. Daarnaast een zeer creatieve persoon die behalve kansen ziet ze zelf ook maakt en iemand met een zeer grote intergriteit. Iemand waar je zakelijk en prive op kunt bouwen! Geef Marc vernieuwende vragen/opdrachten en hij komt tot verrassende resultaten!”

— Jeroen van Venrooij

“Enigszins bevooroordeeld nam ik enige tijd geleden contact op met mijn neef Marc, gezien onze familiaire geschiedenis samen. Bevooroordeeld, doordat mogelijk mijn onafhankelijk oordeel vanwege onze achtergrond een voorsprong voor Marc zou kunnen betekenen. Welnu, al zou Marc die voorsprong al hebben: die heeft hij in het geheel niet nodig gehad!! Zijn eigen acceleratievermogen ligt zo onvoorstelbaar hoog; het is werkelijk een genoegen om met hem te mogen sparren over allerlei kwesties. Zijn kennis over e-commerce, marketing en bedrijfsprofilering, maar ook zijn mondiale ervaringen waaruit hij kan vertellen.. Marc is echt een inspirator; luisterend naar zijn ideeen, leveren geheid energie op. Ergo, je krijgt ook geen tijd om je aandacht te laten verslappen, want je bent bang dat je iets mist! Met recht meen ik te mogen stellen dat Marc bezig is te bouwen aan zijn autoriteit in zijn vakgebied. En als neef ben ik daar oprecht trots op. Tenslotte is het gewoon een geweldig leuke kerel; maar dat is genetisch bepaald, ha, ha!”

— Jérôme Populiers

 

Let's Build Something Together